Fotocredit:

Fylkestingskandidat fra Nannestad: Kristin Antun

I tillegg til våre kandidater til kommunevalget, har lokallaget også kandidater til fylkestingsvalget. I høst avholdt Akershus MDG nominasjonsmøte, og vår egen Kristin Antun ble valgt til fylkets andrekandidat.

27. mai, 2023

Jeg er 42 år, oppvokst på Kløfta, og har bodd i Åsgreina siden 2006. Siden 2015 har jeg sittet i både kommunestyret og fylkestinget, og har siden 2016 vært i permisjon fra jobben som flyktningkonsulent i Gjerdrum for å drive med politikk på full tid. Jeg har bred erfaring fra Miljøpartiet De Grønne, og har sittet i fylkesstyret for både Akershus og Viken MDG, 3 år i sentralstyret, 1 år i styret for Grønt kvinnenettverk, og har sittet i styret for Nannestad MDG siden 2014. I tillegg er jeg en aktiv forelder som blant annet har vært barneidrettstrener i idrettsskolen til Åsen IL i 3 år, har sittet i samarbeidsutvalget i holter barnehage i 5 år og i FAU for Kringler-Slattum skole i 5 år.

Jeg har to barn i grunnskolealder, og det var for dem jeg gikk inn i politikken i 2014. Min drivkraft er troen på at vi kan få til utrolig mye hvis vi vil, bare noen tør gå foran og dra lasset i riktig retning. Jeg ser med stor bekymring på at samfunnet nå drives av et hodeløst forbruk som ikke gjør noen lykkeligere. Vi kjøper, bruker og kaster i et tempo jorda vår ikke tåler. I jakta på kortsiktig vekst bygger vi ned myrer, raviner, matjord, skoger og naturområder, ødelegger leveområdene til dyr og planter rundt oss, og gjør oss sårbare for ekstremvær og klimaendringer. Jeg er opptatt av at samfunnet må dreies i en retning der vår levemåte ikke lenger går på bekostning av andre. Vi må ta vare på livsgrunnlaget, og ta beslutninger basert på ha som er bra for folk, dyr og klode, nå og i framtida. Jeg vil bidra til et bærekraftig samfunn for alle, med levende bygder og byer, gode barnehager, skoler og oppvekstmiljøer, og god omsorg for alle som trenger det. Og det kan vi skape uten å drive rovdrift på ressurser og natur.

I år stiller jeg som andrekandidat for Akershus MDG i fylkestinget, og håper på velgernes tillit til å fortsette arbeidet med å skape et mer bærekraftig fylke. Hvis vi skal lykkes i å begrense klimaendringene og tapet av naturmangfold må vi lykkes på alle nivåer, på kort tid. Bare sånn kan vi sikre en god og bærekraftig framtid ikke bare for oss selv, men også for barna våre. Det er klart vi kan endre verden. Det er bare en prioriteringssak. Og i dag er det MDG som i størst grad ivaretar de gode prioriteringene.